tisdag 24 mars 2015

15-17 Mars Lindvallen

Söndagen den 15 Mars begav vi oss till Lindvallen i Sälen för att åka skidor ett par dagar. Det tog ca 7 timmar att åka dit. Vi tog ett stopp i Vansbro Värdshus för att äta lunch men vi var inte ensamma kan jag berätta! Utanför hade de en stor Dalahäst som alla satte sina barn på, även vi :)
Vi åkte inte skidor på söndagen när vi kom upp utan vi tog oss en rundtur och kollade omgivningen och köpte liftkort.


Måndagen började vi dag ett av fyra dagar på skidor. Vi köpte oss en skidsele till att ha Måns i eftersom han var en fartdåre redan förra året. Och han lärde aldrig sig att stanna!





Zeb han var lite försiktig i början och det gick väldigt låååångsamt nerför backen. Men efter ett par åk så åkte han på väldigt bra och man fick kämpa lite själv för att hänga med i hans fart.






12,45 - 14,00 hade barnen skidskola varje dag. När vi lämnade Måns i selen så sa skidläraren Mikael " selen kan ni ta av och han ska inte behöva den på hela veckan".

När vi lämnat barnen passade vi på att åka lite längre backe och åka högre upp på berget.


Emil och jag tog en kvällspromenad till Ica och när alla backarna var stängda och lamporna tända så var allt så vackert.


Andra dagen
Alla fyra dagarna började med att vi var i skidbacken ca 9 tiden
lunch vid kl 11
skidskola 12.45-14
Badhuset 14.15-ca 17-17.30
Middag ca 18

Vi köpte liftkort med badkort. Man gav inte mycket extra för att få det på sitt liftkort och barnen älskade att bada på eftermiddagarna. Det var bra för kroppen att få göra nått annat. Men vilket roligt badhus!!!! För det första var det MYCKET varmare än det iskalla Rosenlundsbadet. Man frös inte när man badade, ett stort plus. De hade häftig belysning i bassängerna med bubbel. Väldigt barnvänligt. Tre jätte roliga rutschkanor. Vi åkte nästintill bara en som man fick använda badring. Fort som bara den gick det ....




Andra lektionen bestämde vi oss för att sitta och kolla. Men ungarna stannade bara en liten stund i den backen sedan åkte de vidare så vi fick inte se så mycket...




Mamma och pappa var också och kollade på barnen och min bror.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar