söndag 13 december 2015

Förklara verkligheten

Vet att bloggandet har varit dåligt och det kommer vara så framöver. Prioriterar familjen!

Men till rubriken...
Skolattacken som hände i Trollhättan för ett tag sedan var verkligen tragisk. Och man funderade ett tag på hur man skulle förklara vad som hänt för Zeb. Men vi valde väl omedvetet att inte säga något till honom. Tycker han är så liten än och det skapar mer oro. 
På TV4 har de en barnspecialist och även hon sa att man skulle försöka hålla denna info ifrån barnen. De behöver inte höra sådant. Verkligheten kommer ifatt dom ändå! 
Men på någotvis kom ändå Zeb hem och frågade "varför attackerar man barn i skolan med kniv?". Förstod direkt att de diskuterat det i skolan. Hur förklarar man det för sin pojk? Att vissa är sjuka! Att visa har attiska åsikter! 

Försökte såklart förklara så gott man kunde för att inte sätta skräck i honom. 
"Vissa är sjuka och förstår inte bättre. Detta är något ovanligt och vi får verkligen hoppas att detta inte händer igen"
Han har inte nämt de något mer men va fan är vi påväg någonstans?! Jag skulle vilja stå bakom mina barn och skydda dom varje dag men de är omöjlig. De måste få släppas fria och få utforska världen. Men skräck och oro finns i mitt mammahjärta, men de får inte visas!
De enda jag kan visa är att jag alltid finns där och gör så gott jag kan för att vara en  så bra mamma som möjligt <3



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar